Download e-book for iPad: Mensenlandschappen (De Geus Klassiek) (Dutch Edition) by Nazim Hikmet,Wim van den Munkhof,Ruud Keurentjes,Els Hansen

  • admin
  • December 25, 2017
  • Dutch Ebooks
  • Comments Off on Download e-book for iPad: Mensenlandschappen (De Geus Klassiek) (Dutch Edition) by Nazim Hikmet,Wim van den Munkhof,Ruud Keurentjes,Els Hansen

By Nazim Hikmet,Wim van den Munkhof,Ruud Keurentjes,Els Hansen

‘Ze zijn bang voor onze liederen’, schreef ooit Nâzim Hikmet, de grootste dichter die Turkije heeft gekend. Zijn naam kwam bij velen alleen gefluisterd over de lippen, maar zal de ogen van veel Turken doen schitteren.
Hikmets poëzie is een begrip, een uitdrukking van hoop, een dichterlijk gevecht om vrijheid. In de gevangenis van Bursa begon Hikmet aan het epische gedicht Mensenlandschappen. Hij schreef de gedachten neer van boeren, dagloners, arbeiders en soldaten. Hij gaf zijn medegevangenen een stem, vertaalde hun verhalen in poëzie, zette ze om in traditionele en avant-gardistische beelden.
Hikmets taal verenigt bitterheid en humor, tederheid en verdriet, en zal niemand onbewogen laten.

Show description

Read Online or Download Mensenlandschappen (De Geus Klassiek) (Dutch Edition) PDF

Best dutch ebooks books

Stilte als antwoord (Dutch Edition) - download pdf or read online

Stilte als antwoord is een verslag van een zoektocht, een persoonlijk test, verweven met de stilte zoals die voorkomt in mythes en legenden, in westerse en oosterse religieuze tradities, in de Verlichting, tot onze ambivalente houding ten opzichte van stilte in onze huidige maatschappij. Sara Maitland heeft de afgelopen jaren de stilte gezocht, onderzocht en ervaren.

Over spiritueel leven (Dutch Edition) by Henri Nouwen,Michael Ford PDF

Succesvolle Henri Nouwen klassieker in de vernieuwde reeks Dit boek brengt een unieke selectie van de meest aansprekende citaten en fragmenten uit zijn lange loopbaan als schrijver, hoogleraar en medewerker bij De Ark. Deze bloemlezing betekent een geestelijke verkwikking en bemoediging - niet alleen voor wie voor het eerst iets van Nouwen leest, maar evenzeer voor wie met zijn werk vertrouwd is.

Download PDF by Alexander Markowetz,Monique Enders: Leven zonder smartphonestress (Dutch Edition)

Wist je dat je cellphone meer dan drie uur van je dag vraagt? En dat dat dramatische gevolgen heeft voor je leven? Veel mensen denken dat de phone voor meer productiviteit en effectievere communicatie zorgt. Maar de phone belemmert dat juist. Wetenschappelijk onderzoek laat zien hoe de cellphone ons onderbewuste aanspreekt en voor onderbrekingen zorgt tijdens ons werk en in ons sociale leven.

Extra resources for Mensenlandschappen (De Geus Klassiek) (Dutch Edition)

Example text

Download PDF sample

Mensenlandschappen (De Geus Klassiek) (Dutch Edition) by Nazim Hikmet,Wim van den Munkhof,Ruud Keurentjes,Els Hansen


by Edward
4.3

Rated 4.89 of 5 – based on 36 votes