Download PDF by Gaute Heivoll,Lucy Pijttersen: De malloten van Stavanger (Dutch Edition)

  • admin
  • December 26, 2017
  • Dutch Ebooks
  • Comments Off on Download PDF by Gaute Heivoll,Lucy Pijttersen: De malloten van Stavanger (Dutch Edition)

By Gaute Heivoll,Lucy Pijttersen

‘De mooiste literaire stem van zijn generatie.’ Karl Ove Knausgård

Net voor de Tweede Wereldoorlog opent een echtpaar een kliniek voor verstandelijk gehandicapten. Behalve door hun eigen kleine gezin - dat bestaat uit ouders, zoon en dochter - worden de kamers algauw bewoond door patiënten: de religieuze piekeraar Christian Jensen, de stille Matiassen, die zijn dagen heen en weer schommelend op een stoel doorbrengt, en oom Josef, een van de meest belezen mensen in de wijde omtrek. Na verloop van tijd neemt ook een groep van vijf broers en zussen zijn intrek in het huis. Zij worden door Josef simpelweg ‘de malloten van Stavanger’ genoemd, maar niettemin worden ze snel in het bonte gezelschap opgenomen.
Wanneer de oorlog voorbij is, kunnen degenen die in het ‘gekkenhuis’ wonen niet lang van de vrede genieten - het huis wordt getroffen door een tragedie die de betrokkenen voor de relaxation van hun leven blijft achtervolgen.

Met dit op feiten gebaseerd verhaal heeft Gaute Heivoll een diep menselijke roman geschreven over weerloze individuen, de band tussen broers en zussen en de levenslange liefde van een moeder voor haar kind.

Gaute Heivoll (1978) studeerde rechten en psychologie. Met Voordat ik model vestigde hij zich definitief als een van de belangrijkste Noorse schrijvers van dit second. Er werden meer dan 80.000 exemplaren verkocht in Noorwegen en het boek is in meer dan 15 talen vertaald. De malloten van Stavanger belandde op de shortlist van de Bokhandlerprise en er werden tot dusver meer dan 25.000 exemplaren van verkocht.

‘Prachtig proza over de grootsheid van kleine levens.’
VG

‘Heivoll toont zijn genialiteit als verhalenverteller. Een krachtig, origineel, aangrijpend verhaal.’
Dagsavisen

‘Heivoll maakt kleine mensen groot in deze fascinerende roman.’
Fædrelandsvennen

‘Heivolls verhaal doet wat met je. Zo’n uniek verhaal van uitzonderlijke levens, van admire voor anderen, en de waarde van gewoon jezelf zijn.’
Telemarksavisa

‘Welke werkelijkheid Heivoll ook kiest voor zijn verhalen, hij schrijft met een groot menselijk geweten.’
Klassekampen

‘Heivolls vermogen om echte verhalen met artistieke vrijheid te vermengen is indrukwekkend; er zijn maar weinig schrijvers die dat beter kunnen dan hij.’
Studvest

Show description

Read Online or Download De malloten van Stavanger (Dutch Edition) PDF

Best dutch ebooks books

Download e-book for kindle: Stilte als antwoord (Dutch Edition) by Sara Maitland,Elinor Fuchs

Stilte als antwoord is een verslag van een zoektocht, een persoonlijk scan, verweven met de stilte zoals die voorkomt in mythes en legenden, in westerse en oosterse religieuze tradities, in de Verlichting, tot onze ambivalente houding ten opzichte van stilte in onze huidige maatschappij. Sara Maitland heeft de afgelopen jaren de stilte gezocht, onderzocht en ervaren.

Read e-book online Over spiritueel leven (Dutch Edition) PDF

Succesvolle Henri Nouwen klassieker in de vernieuwde reeks Dit boek brengt een unieke selectie van de meest aansprekende citaten en fragmenten uit zijn lange loopbaan als schrijver, hoogleraar en medewerker bij De Ark. Deze bloemlezing betekent een geestelijke verkwikking en bemoediging - niet alleen voor wie voor het eerst iets van Nouwen leest, maar evenzeer voor wie met zijn werk vertrouwd is.

New PDF release: Leven zonder smartphonestress (Dutch Edition)

Wist je dat je phone meer dan drie uur van je dag vraagt? En dat dat dramatische gevolgen heeft voor je leven? Veel mensen denken dat de cellphone voor meer productiviteit en effectievere communicatie zorgt. Maar de telephone belemmert dat juist. Wetenschappelijk onderzoek laat zien hoe de phone ons onderbewuste aanspreekt en voor onderbrekingen zorgt tijdens ons werk en in ons sociale leven.

Additional info for De malloten van Stavanger (Dutch Edition)

Example text

Download PDF sample

De malloten van Stavanger (Dutch Edition) by Gaute Heivoll,Lucy Pijttersen


by Richard
4.0

Rated 4.97 of 5 – based on 12 votes