Dankbaarheid (Dutch Edition) by Oliver Sacks,Luud Dorresteijn PDF

  • admin
  • December 25, 2017
  • Essays
  • Comments Off on Dankbaarheid (Dutch Edition) by Oliver Sacks,Luud Dorresteijn PDF

By Oliver Sacks,Luud Dorresteijn

'Ik heb van mensen gehouden en zij hebben van mij gehouden, ik heb veel gekregen en ik heb iets teruggegeven, ik heb gelezen, gereisd, nagedacht en geschreven. Ik heb in touch gestaan met de wereld en de bijzondere uitwisselingen ervaren tussen een schrijver en zijn lezers. Maar in de eerste plaats ben ik op deze prachtige planeet een bewust denkend wezen geweest, een denkend dier, en dat alleen al used to be een enorm voorrecht en avontuur.'

 
In februari 2015 maakte Oliver Sacks, in een aangrijpend stuk in The big apple Times, bekend dat hij ongeneeslijk ziek was once. Eind augustus overleed hij in big apple, eighty two jaar oud.  

Sinds het bericht van zijn ziekte werkte hij met grote gedrevenheid verder aan de boeken die hij nog wilde afmaken. Intussen publiceerde hij een reeks essays waarin hij probeerde grip te krijgen op het verloop van zijn ziekte en de betekenis van zijn naderende dood.  

In Dankbaarheid zijn deze stukken bijeengebracht. Het is een boek dat getuigt van een grote veerkracht en menselijkheid: het laat zien hoe iemand die geconfronteerd wordt met het naderende einde toch het leven kan vieren en dankbaar kan zijn.

Show description

Read or Download Dankbaarheid (Dutch Edition) PDF

Similar essays books

New PDF release: Imágenes de España en culturas y literaturas europeas

Quienes escriben sobre naciones o pueblos extranjeros disponen de una serie de imágenes previas que no pueden ignorar, puesto que los testimonios de sus predecesores forman parte de sus conocimientos. Y si viajan por el país con ánimo de escribir sobre él, ese bagaje confluirá en las imágenes que han visto de los lugares y escenarios conocidos directamente.

Signifying Rappers: Warum Rap, den Sie hassen, nicht Ihren - download pdf or read online

Ein früher textual content von David Foster Wallace über das Wesen einer subversiven Musikrichtung – des RapDavid Foster Wallaces Betrachtungen über den Rap basieren zunächst auf persönlichen Erfahrungen – er kannte den Besitzer eines unabhängigen Rap-Labels und beschreibt das Umfeld, in dem dieser subversive Musikstil entstanden ist – das urbane Getto, in diesem Fall in North Dorchester, Boston.

Download e-book for iPad: Obras completas, XIX. Los poemas homéricos, La Ilíada, La by Alfonso Reyes

Cuarto volumen de l. a. serie helénica emprendida por Reyes en el que se dedica al estudio de los angeles literatura heroica y los angeles saga escrita por Homero, su creador. Incluye un ensayo ya clásico sobre l. a. Ilíada y una serie de reflexiones acerca del filohelenismo.

池澤夏樹の世界文学リミックス (impala e-books) (Japanese Edition) by 池澤夏樹 PDF

小説の基本の原理は他人の運命への興味である。旅、辺境、女性、戦争……。自身で編んだ「池澤夏樹=個人編集 世界文学全集」を入口として新たな傑作を縦横無尽に語りつくす。やわらかな語り口で、世界文学の本当の面白さを教えてくれる。20世紀という時代、そして「いま」を読み解く最良の文学案内。【目次】世界文学全集ですよケルアック『オン・ザ・ロード』バルガス=リョサ『楽園への道』クンデラ『存在の耐えられない軽さ』サガン『悲しみよ こんにちは』/デュラス『太平洋の防波堤』『愛人 ラマン』ブルガーコフ『巨匠とマルガリータ』フォースター『ハワーズ・エンド』ディネセン『アフリカの日々』/チュツオーラ『やし酒飲み』フォークナー『アブサロム、アブサロム!』残雪『暗夜』/バオ・ニン『戦争の悲しみ』クッツェー『鉄の時代』モランテ『アルトゥーロの島』/ギンズブルグ『モンテ・フェルモの丘の家』ニザン『アデン、アラビア』/ルオー『名誉の戦場』ウルフ『灯台へ』/リース『サルガッソーの広い海』カフカ『失踪者』/ヴォルフ『カッサンドラ』アジェンデ『精霊たちの家』トゥルニエ『フライデーあるいは太平洋の冥界』/ル・クレジオ『黄金探索者』エリアーデ『マイトレイ』/モラヴィア『軽蔑』チャトウィン『パタゴニア』/フエンテス『老いぼれグリンゴ』アップダイク『クーデタ』マッカーシー『アメリカの鳥』キシュ『庭、灰』カルヴィーノ『見えない都市』ピンチョン『ヴァインランド』バース『旅路の果て』(他)【著者】池澤夏樹1945年北海道帯広市に生まれる。小学校から後は東京育ち。以後多くの旅を重ね、3年をギリシャで、10年を沖縄で、5年をフランスで過ごして、今は札幌在住。1987年『スティル・ライフ』で芥川賞を受賞。その後の作品に『マシアス・ギリの失脚』『花を運ぶ妹』『静かな大地』『キップをなくして』『カデナ』『アトミック・ボックス』など。自然と人間の関係について明晰な思索を重ね、数々の作品を生む。2014年末より「池澤夏樹=個人編集 日本文学全集」全30巻の刊行を開始。http://www.

Extra resources for Dankbaarheid (Dutch Edition)

Example text

Download PDF sample

Dankbaarheid (Dutch Edition) by Oliver Sacks,Luud Dorresteijn


by Michael
4.0

Rated 4.65 of 5 – based on 11 votes